Beránek na poslední chvíli (inspirováno penny marketem)

16. dubna 2017 v 21:19 |  Cukrářka Vendula
Dnes vám Vendula poradí , jak upéct beránka na poslední chvíli :-)
Vendulino moudro: Cukrářka musí víc umět polejvat, než dělat větrníky




Na 8 porcí ti Vendula doporučuje:
4 vejce
20 dkg cukru krupice
1 lžičku citrónové kůry
1 malá sklenka mléka
14 dkg hery
35 dkg polohrubé mouky
1 ks kypřidla
olej na vymaštění
fornička


Na ozdobu:
7 ks chroští
1/2 chléb penny
2ks plátek chleba penny
30cm kovového drátu
2 ks celé vejce


Když máme všechny suroviny připravené, zapnutou troubu, můžeme se pustit do díla.

1. Nejdříve si oddělíme žloutek od bílků.
2. Žloutky házíme do misky, aby jeho memrána dosáhla tvaru kytičky. Když už je to jaro.

3. Z bílků uděláme hustý sníh.
4. Mezitím žloutky utřem s cukrem a herou.
5. Ke žloutkům pomalu přiléváme mléko a mícháme dál
6. Když už je sníh hotový, přidáme ho ke žloutkům a ostatním surovinám a můžeme zapnout ruční mixer (samozřejmě na malé otáčky) a po malých částech přidáváme mouku s kypřidlem
7. Nakonec přidáme citron a vše ještě jednou pomalu promícháme
8. Můžeme si zatím vymastit pekáč olejem a těsto nalít do formy
... Nemusíte se bát, že těsta bude málo. Naopak, ještě ho trochu prebývá:D

Tak pečte a napište, jak vám chutná!
Rady cukr. Venduly: Mouku pridávejte vždy úplně nakonec. Těsto je pak lehčí a i lépe vypadá
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Eliss Eliss | Web | 17. dubna 2017 v 8:52 | Reagovat

Ten je krásný :-)

2 Amy a Demi (**Amy, **Demi ) Amy a Demi (**Amy, **Demi ) | 10. května 2017 v 9:06 | Reagovat

[1]:  Děkujeme!

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
Postavy:
VENDULA: vlastní tvorba
JIŘIN: zdroj: http://zelda1000.deviantart.com/art/Coolest-Sea-cucumber-104689553